Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Föld Napja és a satch táska

A Föld Napja és a satch táska

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

 

 

Magyarország 1990-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Egyszerű cselekedetekkel  jobbá és fenntarthatóbbá változtathatjuk a körülöttünk lévő világot. Elég, ha csak odafigyelünk cselekedeteinkre és azok következményeire. Ha minden nap teszünk valami apróságot, tudatosan választunk, vásárolunk, közlekedünk, döntünk stb. környezetünk fenntarthatósága érdekében, máris tettünk valamit a változásért. 
​Néhány konkrét cselekvés :

- Vásárlásnál vigyél többször felhasználható táskát!
- Kerüljük a háztartásunkban a felesleges vegyszereket : használjunk helyette szódabikarbonát vagy ecetet !
- Használjunk újrahasznosított anyagból készült használati termékeket : írószerek, ruhák, játékok között is válogathatunk ma már ! Az ergobag és a satch táskák is PET palackból készülnek, melynek a jele : 

 


Képtalálat a következőre: „újrahasznosított PET palack piktogram”

​forrás : http://fna.hu/


 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ergonómia praktikusság