Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > > >

Tavaszi eső, avagy víztaszítóak-e az ergobag táskák?

Az ergobag táskák víztaszító anyagból készültek, így ellenáll szemerkélő esőnek vagy zivatarnak is. Mégis miért jó, ha külön esővédővel védjük táskáinkat?

Az ergobag (és Satch)  iskolatáskák anyaga nemcsak színesek és 100%-ig újrahasznosított PET palackból készültek, hanem  1500 mm -ig víztaszítóak is. Mit is jelent mindez?  Egy nemzetközileg is elfogadott standard-ek szerint  egy anyag víztaszító tulajdonsága attól függ, milyen gyorsasággal jut át a víz az anyagon. Ahhoz, hogy megértsük ennek folyamatát, érdemes megnézni a víztaszító tesztet  schulbegleiter-wetter-wasser-saeule-1

Egy 10 köbcentiméter űrtartalmú felül-alul nyitott henger aljára helyezik a vizsgált anyagot és lassan vizet öntenek a hengerbe. Amint az első vízcseppek megjelennek az anyag alján a teszt véget ér. schulbegleiter-wetter-wasser-saeule-2

A szakemberek a hengerben található víz mennyiségéből már könnyen kiszámolják az anyag vízáteresztő képességét. Németországban egy anyag 1500 mm számít víztaszító anyagnak.
Mégis miért jó, ha esővédővel védjük a táskát? 

Nagyobb esőben a táska kiálló részein "megállhat" a víz, így , ha egy esővédő van a táskán, egyszerűen levesszük ezt a külön réteget a táskáról és a táska száraz marad mindenhol.